14:27 / 23.03.2022.

Autor: Hina/A.P.C.

Pronađena crna kutija kineskog Boeinga 737

Istraga na mjestu pada kineskog Boeinga 737

Istraga na mjestu pada kineskog Boeinga 737

Foto: - / via Reuters

Pronađena je jedna od crnih kutija putničkog zrakoplova kompanije China Eastern koji se početkom tjedna sa 132 osobe srušio u južnoj Kini, izvijestilo je kinesko civilno zrakoplovstvo. Nije jasno radi li se o snimaču podataka o letu ili glasovnih snimki iz pilotske kabine.

Dužnosnici kineskog civilnog zrakoplovstva rekli su da je pronađeni uređaj toliko oštećen da nije jasno jesu li pronašli snimač podataka o letu ili glasovne snimke iz pilotske kabine.


Nije pronađen nijedan preživjeli u padu zrakoplova tijekom leta MU5735 na brdovitom terenu u blizini Wuzhoua u ponedjeljak.


Mrežna stranica za praćenje letova FlightRadar24.com objavila je da se Boeing 737 brzo spustio, a zatim je malo povratio visinu prije nego što se srušio.


Kontrola leta pokušavala je kontaktirati posadu više puta tijekom incidenta, ali nisu dobili odgovor.


Potraga za tijelima putnika odgođena je zbog obilnih kiša u regiji, međutim, tim stručnjaka stigao je do mjesta nesreće, javlja državna novinska agencija Xinhua.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!