13:45 / 08.08.2018.

Autor: D.M./HRT

Pronađena indonezijska Natascha Kampusch

Ilustracija, foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Ilustracija, foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Šaman od 83 godine uhićen je u Indoneziji zbog otmice djevojke koju je 15 godina držao u špilji i silovao, tvrdeći da je opsjednut duhom imaginarnog partnera svoje žrtve.
Šaman od 83 godine uhićen je u Indoneziji zbog otmice djevojke koju je 15 godina držao u špilji i silovao, tvrdeći da je opsjednut duhom imaginarnog partnera svoje žrtve, objavila je lokalna policija.

Danas 28-godšnjakinja, žrtva je otkrivena traumatizirana u nedjelju u dubokom planinskom procjepu u selu Bajugan, u središnjem dijelu Sulawesija.

Njezin nestanak prvi put je zabilježen 2003., kada je imala 13 godina i posjetila je šamana, mudraca koji liječi duše, kako bi se izliječila od bolesti.

Muškarac stanuje blizu djevojčinih roditelja.

Otac žrtve obavijestio je policiju o nestanku kćeri. Potom je proveo godine tražeći je, uzalud. Šaman, čiji je sin oženjen za sestru žrtve, kazao je obitelji da je njihova kći otišla daleko i da se neće vratiti.

"Svaki dan, godinama, šaman zvan Jago silovao ju je pod izlikom da je opsjednut muškim duhom", izjavio je direktor lokalne policije Iqbal Alqudusy.

Žrtva će biti podvrgnuta terapiji zbog trauma.

Osumnjičeni je priveden i prijeti mu do 15 godina zatvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!