17:46 / 11.10.2018.

Autor: HRT

Prosvjed mostarskih studenata

-

-

Foto: - / -

Zbog kršenja većinske volje Hrvata u Bosni i Hercegovini na ulice su, u prosvjednu šetnju, izašli studenti Sveučilišta u Mostaru.
Ne stišava se bura zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, većinom glasovima Bošnjaka čime je, smatraju mnogi, narušen i duh Daytonskog sporazuma o jednakopravnosti triju naroda. Zbog kršenja većinske volje Hrvata u Bosni i Hercegovini na ulice su, u prosvjednu šetnju, izašli studenti Sveučilišta u Mostaru.

Sudionici povorke nosili su svijeće koje će zapaliti pred Uredom hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru uz poruku, neka plamen svijeća pokaže da demokracija u BiH ne postoji. Inicijativa za mirnu proisvjednu šetnju pod nazivom "RIP Democraty" pokrenuta je preko Facebooka. Mladi ljudi žele bolju budućnost u Bosni i Hercegovini, no ne vide je ako u njoj sva tri konstuitutivna naroda ne budu ravnopravna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!