19:01 / 26.07.2018.

Autor: Hina/HRT

Prosvjed ratnih veterana u BiH izmaknuo kontroli

-

-

Foto: - / -

Veterani Armije BiH i HVO-a blokirali su glavnu prometnicu u Sarajevu. U izgredima su stradali novinari dviju medijskih kuća.
U Sarajevu veliki prosvjed ratnih veterana. Bivši pripadnici Armije BiH i HVO-a blokirali su cestu i tražili da Dom naroda parlamenta prihvati zakon kojim bi dobili veća primanja. Prosvjed je eskalirao pa su stradali i novinari, ali su prosvjednici dobili što su tražili - večeras je prihvaćen novi zakon o pravima razvojačenih branitelja.

Stotine bijesnih ratnih veterana okupile su se ispred Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine dok je zasjedao. Cilj im je bio prisiliti parlamentarne zastupnike da prihvate zakon koji bi im jamčio dodatna novčana primanja.Prema zakonu, svatko tko je napunio 57 godina, a nije zaposlen, ima pravo na neku vrstu novčane naknade.

Nezadovoljni ratni veterani blokirali su  jedno od ključnih sarajevskih raskrižja, pa je promet satima bio paraliziran. Razbijeno je i nekoliko automobila.

Na meti prosvjednika našli su se i novinari - izudarali su ih metalnim šipkama zbog čega su završili u bolnici.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!