Prosvjedi u Sarajevu zbog promjene izbornog zakona

26.07.2022.

19:51

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Prosvjedi u Sarajevu

Prosvjedi u Sarajevu

Foto: HTV / HRT

Prosvjedi ispred sjedišta Ureda visokog predstavnika u Sarajevu. Prosvjednici od Christiana Schmidta traže da odustane od nametanja odluke o izmjenama izbornog zakona. 

- Političke stranke ne kriju da su potaknule građane na prosvjede ispred sjedišta Ureda visokog predstavnika u Sarajevu. Najavljivalo se bombastičnih 30 tisuća ljudi, no prema podacima policije okupilo se oko 7 tisuća prosvjednika. Jutros do 10 sati ostalo ih je stotinjak. Treba se naglasiti da u svemu prednjači vodeće bošnjačka stranka SDA. Bakir Izetbegović, čelnik te stranke, na današnjem je skupu, kako prenose mediji, rekao kako Hrvati neće dobiti nikakav ekskluzivitet već onoliko prava koliko im pripada. Stranke koje su u parlamentu bošnjačke provenijencije predložile su deklaraciju kojom se traži nenametanje izbornog zakona visokog predstavnika kojeg su pozvali da o tome govori u parlamentu, što je on odbio, izvijestio je za Dnevnik HTV-a iz Sarajeva Ilko Barbarić.

Visoki predstavnik ni danas se nije oglasio o svojim namjerama. Ono što je najavljeno za sutra je da će se prosvjedi nastaviti, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!