15:53 / 09.12.2020.

Autor: M.M./Hina

Prvi "covid testirani" let stigao iz New Yorka u Rim

Ilustracija (REUTERS/Kamil Krzaczynski)

Ilustracija (REUTERS/Kamil Krzaczynski)

Foto: - / REUTERS

Svi putnici morali su nositi masku i mijenjati je svaka četiri sata, objavile su aerodromske službe.
Prvi "covid testirani" let stigao je danas u Rim iz New Yorka, u sklopu inicijative kojoj je cilj obnoviti zračne veze između Europe i SAD-a, zatvorene zbog pandemije.

➡️ Sve o koronavirusu

Putnici su morali pokazati negativan test ne stariji od 48 sati kada su se ukrcavali u zrakoplov Alitalije s njujorškog aerodroma John F. Kennedy i obaviti još jedan kada su sletjeli u rimsku zračnu luku Fiumicino.

Svih stotinu putnika bilo je negativno i nisu morali u 14-dnevnu karantenu koja inače vrijedi za dolaske iz SAD-a. Među njima je Chiara, Talijanka koja živi u SAD-u i koja je stigla u posjet roditeljima, zajedno sa suprugom i sedmomjesečnim sinom.

- Vraćam se u Italiju nakon gotovo godinu dana. Sin nam se rodio u travnju i nitko ga iz moje obitelji još nije vidio. Presretni smo, rekla je Chiara.

Svi putnici morali su nositi masku i mijenjati je svaka četiri sata, objavile su aerodromske službe.

- Ovaj neuobičajeni eksperiment daje nadu zračnom prometu, kretanju ljudi i gospodarstvu čak i dok je koronavirus tu među nama, izjavio je Nicola Zingaretti, čelnik pokrajine Lazio kojoj pripada Rim.

Interkontinentalni let New York - Rim slijedio je nakon što je u rujnu obnovljen domaći "corona free" let između Rima i financijskog središta Milana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!