Prvi slučaj koronavirusa u Švicarskoj

25.02.2020.

17:28

Autor: V.K./Hina

default error photo
Švicarske vlasti u utorak su izvijestile o prvoj osobi zaraženoj novim koronavirusom na teritoriju te zemlje, u dijelu blizu Italije.
Švicarske vlasti su izvijestile o prvoj osobi zaraženoj novim koronavirusom na teritoriju te zemlje, u dijelu blizu Italije.

Južnokorejske tvrtke zbog koronavirusa se okrenule radu od kuće
Zamjenik iranskog ministra zdravlja zaražen koronavirusom
Turska u karantenu stavila putnika i posadu zrakoplova Irana
Širi se zaraza se iz Italije - prvi slučajevi u Austriji

Taj prvi slučaj je "potvrđen", rekla je za francusku novinsku agenciju France Presse glasnogovornica savezne zdravstvene službe. Opširnije informacije objavit će se predvečer.

Slučaj je otkriven u kantonu Ticino u kojemu je službeni jezik talijanski, uz granicu s Italijom, objavio je kanton na svojoj mrežnoj stranici.

Slučajevi zaraze virusom koji se pojavio u Kini već su zabilježeni u susjednim zemljama Francuskoj, Njemačkoj, Austriji i Italiji.

U Italiji je broj evidentiranih slučajeva naglo porastao  zadnjih dana. Ondje je dosad umrlo sedam osoba koje su bile starije životne dobi ili su već bolovale od neke bolesti.

Austrija je pak izvijestila o prvim dvama slučajevima koronavirusa koji su prijavljeni u Tirolu, uz granicu s Italijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!