Pucnjava u američkoj školi: Roditelji napadača optuženi za ubojstva iz nehaja

21:30 / 03.12.2021.

Autor: HRT/Hina

Pucnjava u američkoj školi

Pucnjava u američkoj školi

Foto: Eric Seals/USA TODAY NETWORK / REUTERS

Roditelji tinejdžera koji je u utorak otvorio vatru u srednjoj školi u SAD-u i ubio četiri osobe, optuženi su za ubojstva iz nehaja, rekla je tužiteljica okruga Oakland, Karen McDonald, naglasivši da su i oni odgovorni za nedjelo svog sina.

Ethan Crumbley (15) "je ušao u školu i povukao okidač, ali druge osobe su pridonijele tom događaju i namjeravam ih pozvati na odgovornost", rekla je i najavila tužbe protiv Jamesa i Jennifer Crumbley. James Crumbley je nekoliko dana ranije kupio poluautomatski pištolj kojim je njegov sin izveo napad.

Četvorica učenika srednje škole u Oxfordu, malom gradu Michigana, su ubijeni a šest ih je ranjeno među kojima jedan nastavnik. Napadač je uhićen na mjestu zločina te optužen za "teroristički napad i ubojstva". Do pucnjave u utorak došlo je u školi u Oxfordu, gradiću smještenom oko 65 kilometara sjeverno od Detroita.

Sućut obiteljima ubijenih izrazio je i američki predsjednik Joe Biden. Tužiteljica McDonald obećala je brzo pokretanje sudskog procesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!