14:06 / 21.12.2018.

Autor: P.F./HRT

Pucnjava u Beču, preminula jedna osoba

-

-

Foto: - / -

Pucnjava se dogodila u restoranu koji je smješten u središtu grada.
Jedna je osoba preminula od zadobivenih ozljeda u pucnjavi koja se dogodila oko 13.30 u restoranu u samom središtu Beča.

Tijek događaja:
● 16:58 Bečka policija izdala je službeno priopćenje o pucnjavi. Navodi da je nepoznat muškarac ispalio nekoliko hitaca na dvije osobe u središtu Beča u Lugecku. Nakon toga, počinitelj je pobjegao iz Tatörtlichkeita. Identitet žrtava još nije poznat. Jedan muškarac umro je od ranjavanja na mjesta događaja, a drugi je u bolnici. 

Za počiniteljem tragaju mnoge policijske jedinice. Traže ga helikopterom i uz pomoć psa tragača, a potraga je proširena na cijeli grad. 


● 15:51 Bečka policija objavila je da je osumnjičenik još u bijegu. Službeno je potvrđeno kako je jedna žrtva mrtva, a jedna teško ozlijeđena. Teroristički motiv ove pucnjave je isključen.

● 15:26 Bäckerstraße i Lugeck su otvorene za javnost, promet je normaliziran. Samo pristup "Wollzeile 5" zbog istrage o zločinu ostaje zatvoren za sav promet pa i za pješake.

● 14:38
 Za sada nije jasno zbog čega se pucnjava dogodila, policija traga za počiniteljem te pretražuje Lugeck, četvrt gdje se pucnjava dogodila. To područje nadlijeću helikopteri.

● 14:01
Policija je izvijestila da su dvije osobe ozlijeđene u pucnjavi te da je počinitelj pobjegao.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!