15:25 / 09.08.2018.

Autor: D.M./HINA

Puštena trinaestorica navijača Hajduka

-

-

Foto: - / -

Šestorica od 13 osuđenih navijača Hajduka iz Splita nagodila su se s Drugim osnovnim tužiteljstvom i priznala krivnju za tešku krađu na benzinskoj crpki u Vrčinu te su protjerani iz Srbije.
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je da su trinaestorica navijača Hajduka koja su bila u Okružnom zatvoru u Beogradu puštena na slobodu tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana. Njih šestorica jučer su se vratila u Hrvatsku, a dolazak preostalih sedam očekuje se tijekom dana. Djelatnici hrvatskog veleposlanstva posjetili su i drugu skupinu navijača u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

"Djelatnici Veleposlanstva danas su posjetili četrnaestoricu hrvatskih državljana koji se nalaze na izdržavanju petnaestodnevne zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli. Tijekom razgovora potvrđeno je da su svi dobro i da su neki od njih u kontaktu s članovima obitelji. Nekolicina je od djelatnika Veleposlanstva zatražila da kontaktiraju s njihovim obiteljima", priopćeno je iz MVEP-a.Srbijanska policija uhitila je prošli tjedan 27-oricu navijača Torcide koji su na putu u Bugarsku divljali na benzinskoj postaji "Mola" kod Beograda. Njih 14  osuđeno je za krađu i izdržavaju kaznu od 15 dana zatvora u Padinskoj Skeli, a 13-orica su zadržana u okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo. Navijači Torcide su, na putu u Bugarsku, na benzinskoj crpki "Mola" u beogradskom prigradskom naselju Vrčin u četvrtak ujutro ukrali robu vrijednu oko 1680 eura, a izvješćima policije i suda navedeno da je jedan od uhićenih osumnjičen za ispisivanje grafita s ustaškim znakovljem.

Šestorica od 13 osuđenih navijača Hajduka iz Splita nagodila su se s Drugim osnovnim tužiteljstvom i priznala krivnju za tešku krađu na benzinskoj crpki u Vrčinu te su protjerani iz Srbije, prenijeli su beogradski mediji. U Drugom osnovnom tužiteljstvu rekli su za N1 da je jučer zaključen sporazum o priznanju kaznenog djela s okrivljenima B.R., P.D., M.T., K.M., Š.A. i M.S., državljanima Republike Hrvatske, pripadnicima navijačke skupine Torcida.

Okrivljeni su priznali da su krivi za tešku krađu i prihvatili su kazne zatvora u trajanju od po šest mjeseci, uvjetno ako u roku od dvije godine od dana pravomoćnosti presude ne izvrše novo kazneno djelo, kao i protjerivanje iz Srbije u trajanju od tri godine. U tužiteljstvu navode da su s ostalim okrivljenima u tijeku pregovori o zaključenju sporazuma o priznanju krivnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!