07:46 / 30.06.2018.

Autor: S.M./Hina

Putin će posjetiti Srbiju 1. studenog

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: - / -

Predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetit će Srbiju 1. studenog, na dan oslobođenja Beograda u Prvom svjetskom ratu 1918., objavili su sinoć beogradski mediji.
Predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetit će Srbiju 1. studenog, na dan oslobođenja Beograda u Prvom svjetskom ratu 1918. godine, objavili su sinoć beogradski mediji.

Večernje novosti u izdanju za subotu 30. lipnja tvrde kako bi, u povodu 100. obljetnice završetka Velikog rata trebala biti upriličena velika vojna parada, kojoj će nazočiti i šef Ruske Federacije.

Srbija bi, kako na svom portalu navode Večernje novosti, prigodom Putinova posjeta mogla dobiti i prije najavljenu rusku vojno-tehničku donaciju od 30 moderniziranih borbenih vozila BRDM-2 i 30 tenkova T-72, dogovorenu 2016. u okviru vojno-tehničke suradnja dviju država.

Veleposlanik Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin potvrdio je u susretu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je Putin prihvatio poziv srbijanskog šefa države. U priopćenju iz Vučićeva ureda Putinov odgovor ocijenjen je kao velika čast za Srbiju te potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!