07:22 / 15.04.2018.

Autor: M.M./D.M/Hina

Putin i Erdogan: Pronaći političko rješenje sukoba u Siriji

-

-

Foto: - / -

Ruski i turski predsjednik ocijenili su u telefonskom razgovoru da je potrebno ojačati bilateralne napore da bi se pronašlo političko rješenje sukoba u Siriji. Putin je razgovarao i sa iranskim kolegom Rohanijem.
Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Tayyip Erdogan telefonski su razgovarali o situaciji u Siriji. Ocijenili su da je potrebno ojačati bilateralne napore kako bi se pronašlo političko rješenje sukoba u Siriji, priopćio je Kremlj.

Putin je istaknuo da djelovanje skupine zapadnih država u Siriji predstavlja kršenje međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih naroda.

Vladimir Putin telefonski je razgovarao i s iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem. Dvojica čelnika složila su se da su napadi zapadnih zemalja naštetili izgledima za postizanjem političkog rješenja u Siriji. Putin je posebno istaknuo da će, ako se takve akcije, "kojima se krši Povelja UN-a nastave, doći do kaosa u međunarodnim odnosima", prenosi RIA, pozivajući se na priopćenje Kremlja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!