17:37 / 17.06.2021.

Autor: HRT/Hina/J.L.

Putin kaže da je Biden profesionalac i da mediji daju krivu sliku

Ruski predsjednik Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin

Foto: Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin / REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je imao samo lijepe riječi za američkog predsjednika Joea Bidena, rekavši da ga se pogrešno predstavlja u medijima, i ruskim i američkim, kao neusredotočenog i nejasnog, dok ga on smatra profesionalcem kojem ništa ne promakne.

Vladimir Putin i Joe Biden održali su u srijedu summit u Ženevi, ostvarivši malene pomake na području kontrole naoružanja i kibernetičke sigurnosti te najavivši da će se o tim temama nastaviti razgovarati, no o nizu pitanja i dalje ostaju velika razilaženja.

Kremlj je izrazio zadovoljstvo zajedničkom izjavom u kojoj se ističe da se nuklearni rat nikada ne bi smio dogoditi.

Obojica su sastanak opisala prije kao pragmatičan nego prijateljski, no 68-godišnji Putin u govoru studentima imao je lijepe riječi za 78-godišnjeg Bidena, kojeg ruski mediji prikazuju kao fizički i mentalno nesposobnog za obavljanje svoje dužnosti.

- Želim reći da slika predsjednika Bidena koju su stvorili naši mediji, pa čak i mediji u Americi, nema veze s realnošću. Dugo je putovao, preletio je ocean i morao se boriti s umorom zbog promjene vremenske zone. To uzima danak i kad ja letim, rekao je Putin i dodao da je Biden bio "veseo i raspoložen".

Prema njegovim riječima, američki predsjednik je "profesionalac s kojim morate biti oprezni kako vam ništa ne bi promaknulo".

- Njemu ništa ne promakne, uvjeravam vas, rekao je Putin.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!