14:36 / 13.05.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Putin objasnio Scholzu da se bori protiv nacista

Putin objasnio Scholzu da se bori protiv nacista

Putin objasnio Scholzu da se bori protiv nacista

Foto: Lisi Niesner/Mikhail Metzel / REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je rekao njemačkom kancelaru Olafu Scholzu da se Rusija u Ukrajini bori protiv "nacističke ideologije", opravdavajući još jednom svoju ofenzivu na tu zemlju.

- Pažnju je privukao nastavak kršenja međunarodnog humanitarnog prava od strane snaga koje zagovaraju nacističku ideologiju i koje koriste terorističke metode, objavio je Kremlj u priopćenju, pojašnjavajući riječi ruskog predsjednika upućene Scholzu.

Putin je u telefonskom razgovoru ponovio i da je cilj njegove ofenzive, koju je osudila međunarodna zajednica, zaštititi rusofono stanovništvo na istoku Ukrajine.

Još jednom je optužio ukrajinske snage da su uzrok blokade mirovnih pregovora, dodaje se u priopćenju Kremlja.

Glasnogovornik njemačke vlade rekao je da je Scholz zatražio od Putina da pristane na prekid vatre što je prije moguće.

- Primirje je potrebno kako bi se poboljšala humanitarna situacija u Ukrajini i omogućio napredak u nalaženju diplomatskog rješenja sukoba, naglasio je.

- Tijekom 75-minutnog razgovora, Scholz je podsjetio Putina na odgovornost Rusije za globalnu situaciju s hranom, dodao je glasnogovornik.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!