13:58 / 04.11.2018.

Autor: M.M./P.F./HRT

Putin odlikovao Bandića "Redom prijateljstva"

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Riječ je o visokom odlikovanju koje se uručuje na temelju odluke predsjednika Ruske Federacije o dodjeli državnih odlikovanja i priznanja.
Na svečanosti u Kremlju ruski predsjednik Vladimir Putin uručio je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odlikovanje "Red prijateljstva" za zasluge na polju jačanja prijateljstva i suradnje među narodima.
Putin je na svečanom obilježavanju Dana nacionalnog jedinstva veličao vrlinu domoljublja kazavši da je ono važan dio ruskog nacionalnog identiteta. "Osjećaj domoljublja oduvijek je bio važan dio naše nacionalne kulture, u samom srcu našeg genetskog nasljeđa", rekao je.

Pozvao je Ruse da se drže zajedno i istaknuo da je jedinstvo oduvijek davalo snagu u kriznim vremenima u Rusiji.

Ekskluzivni intervju s Bandićem, dobitnikom Putinova ordena

Osim Milana Bandića još su četiri strana državljana dobilo takav orden.

Riječ je o visokom odlikovanju što se dodjeljuje na temelju Uredbe predsjednika Ruske Federacije o dodjeli državnih odlikovanja i priznanja. Putin je zahvalio dobitnicima na promicanju ruske kulture i odnosa s Rusijom. A i Bandić je uzvratio zahvalom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!