18:22 / 02.04.2020.

Autor: HRT

Putin proglasio neradni travanj

Foto: SPUTNIK/Reuters

Foto: SPUTNIK/Reuters

Foto: - / REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin priopćio je da će travanj u Rusiji biti neradni kako bi se zaustavilo širenje pandemije uzrokovane koronavirusom, ali plaće će se za taj mjesec isplatiti.

-
Odlučio sam produljiti režim neradnih dana zaključno s 30. travnja, rekao je u televizijskom istupu dodajući da će se plaće isplatiti.

Ta mjera koja je u Rusiji stupila na snagu 28. ožujka, omogućila je da dobijemo na vremenu, ali epidemija još nije dosegnula vrhunac u svijetu, pa tako ni u našoj zemlji", istaknuo je ruski predsjednik.

Istaknuvši da epidemija ima različite razmjere u pojedinim dijelovima Rusije, od kojih su neki još potpuno netaknuti, Putin je rekao da pokrajinski guverneri mogu odlučivati o tome koja će poduzeća raditi i koji stupanj izolacije će uvesti za svoje građane.

- Do kraja tjedna (pokrajinski guverneri) moraju utvrditi poseban paket preventivnih mjera za svoja područja, na zdravstvenom, sigurnosnom, gospodarskom i infrastrukturnom planu, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!