18:05 / 30.09.2018.

Autor: HRT

Putin s Dodikom u Sočiju, poželio mu uspjeh na izborima u BiH

Foto: twitter @SNSDDodik

Foto: twitter @SNSDDodik

Foto: - / -

Želim vam uspjeh na predstojećim izborima, rekao je Putin za vrijeme sastanka s Dodikom.
Ruski predsjednik Vladimir Putin susreo se u Sočiju s predsjednikom Republike Srpske u BiH Miloradom Dodikom i zaželio mu uspjeh na izborima u listopadu na kojima se Dodik kandidira za srpskog člana Predsjedništva BiH, izvijestila je Radio-televizija Republike Srpske.

Želim vam uspjeh na predstojećim izborima, rekao je Putin za vrijeme sastanka s Dodikom.

Tijekom susreta s Dodikom, kako navodi RTRS, Putin je istaknuo kako su odnosi Rusije i RS-a dobri te da ostvaruju uspješnu suradnju. Ruski predsjednik je pri tome naveo kako su posebno uspješni odnosi  na području gospodarstva, preradi nafte i mineralnih ulja.

Prije sastanka Dodik je zajedno s Putinom pratio utrku Formule 1 za Veliku nagradu Rusije koja je vožena u Sočiju.

Dodikov posjet Rusiji dolazi u vrijeme završnice predizborne kampanje u BiH i analitičari je smatraju otvorenom potporom čelniku Republike Srpske u BiH u utrci za srpskog člana BiH Predsjedništva u kojoj mu je najozbiljniji protukandidat aktualni član državnog vrha Mladen Ivanić kojega podupire Savez za promjene, predvođen Srpskom demokratskom strankom. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!