Putin s majkama ruskih vojnika

26.11.2022.

10:09

Autor: Vijesti/IMS/HTV/HRT

Vladimir Putin s majkama ruskih vojnika

Vladimir Putin s majkama ruskih vojnika

Foto: Sputnik/Alexander Shcherbak / via Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se s majkama ruskih vojnika na fronti u Ukrajini. Poručio im je, da ne vjeruju svemu što vide ili pročitaju na internetu jer "kruži mnogo laži o ruskoj posebnoj vojnoj operaciji".

Putin je rekao da on, i cijelo vodstvo, suosjećaju s onima koji su izgubili svoje sinove, no da ne žali zbog ruske akcije u Ukrajini, poručivši kako rat smatra prijelomnim trenutkom kada se Rusija "napokon suprotstavila arogantnoj zapadnoj hegemoniji, nakon desetljeća ponižavanja poslije raspada Sovjetskog Saveza".

Olga Cukanova iz Samare nije bila među njima. U Moskvu je stigla kako bi s drugim istomišljenicama tražila zaustavljanje rata.

- Ministarstvo obrane, Državna duma, predsjednik, povjerenik za ljudska prava, sve smo ih pozvali da razgovaraju s nama. Nitko se nije javio. Umjesto toga, pod stalnim smo nadzorom sigurnosnih službi, rekla je.

Olga ima poruku za predsjednika Putina.

- Vladimire Vladimiroviču, jeste li vi muškarac ili niste? Jeste li dovoljno hrabri pogledati pravim majkama u oči, a ne sudjelovati u unaprijed pripremljenoj predstavi?, upitala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!