Putin se cijepio ruskim Sputnjikom V protiv covida-19

30.06.2021.

12:43

Autor: T.D./HRT/Hina

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Foto: Sergei Savostyanov / Reuters

Predsjednik Vladimir Putin rekao je u srijedu da je primio rusko cjepivo Sputnjik V protiv covida-19 početkom ove godine, nakon što je prethodno odbijao otkriti o kojem se cjepivu radi.

Putin (68) je u ožujku i travnju primio dvije doze cjepiva protiv covida-19, rekao je Kremlj. Vlasti nisu objavile video snimke na kojima je cijepljen.

- Smatrao sam da trebam biti zaštićen što je dulje moguće. Zato sam izabrao cijepiti se Sputnjikom V. Vojska se također cijepi Sputnjikom V, a ja sam naposljetku i zapovjednik vojske, kazao je s tim u vezi Putin.

- Nakon prve doze cijepljenja nisam uopće ništa osjećao. Četiri sata kasnije nešto sam blago osjećao na mjestu uboda, rekao je Putin.

- Drugu sam dozu dobio sredinom dana, a u ponoć sam izmjerio temperaturu 37,2 stupnja. Otišao sam na spavanje i ujutro temperature više nije bilo, kazao je ruski predsjednik.

Putin je dodao kako je protiv uvođenja obaveznog cijepljenja.

Rusija posljednjih dana bilježi znatan rast zaraženih koronavirusom, dok je razina cijepljenja u zemlji još uvijek prilično niska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!