18:16 / 10.03.2018.

Autor: HRT

Putin tvrdi da neće promijeniti Ustav kako bi ostao na vlasti

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: - / -

Putin je 2008. postao premijer zadržavši vezu s vlašću uz pomoć Dmitrija Medvedeva koji je tada bio predsjednik države. Ponovno je ušao u Kremlj 2012., usprkos prosvjedima koje je u zemlji organizirala oporba.
Ruski predsjednik Vladimir Putin, gotovo siguran da će biti nanovo izabran na predsjedničkim izborima 18. ožujka za četvrti mandat, izjavio je da nema nikakvu namjeru promijeniti Ustav da ostane u Kremlju nakon 2024.

Nikada nisam mijenjao Ustav, nisam to radio kako bi mi odgovaralo, a nemam takve namjere ni danas, izjavio je u intervjuu američkoj televiziji NBC. Odgovarao je na pitanje želi li slijediti primjer kineskog predsjednika koji priželjkuje neograničen mandat.

Kritičari optužuju Vladimira Putin, izabranog prvi put za predsjednika 2000. i kandidata za četvrti mandat, da želi ostati na vlasti na neodređeno vrijeme.
Ruski predsjednik uvijek se hvalio da poštuje Ustav koji zabranjuje više od dva predsjednička mandata zaredom.

Putin je 2008. postao premijer zadržavši vezu s vlašću uz pomoć  Dmitrija Medvedeva koji je tada bio predsjednik države. Ponovno je ušao u Kremlj 2012., usprkos prosvjedima koje je u zemlji organizirala oporba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!