Putin vozio taksi nakon raspada SSSR-a

13.12.2021.

07:31

Autor: Hina/HRT

Vladimir Putin, arhivska fotografija

Vladimir Putin, arhivska fotografija

Foto: Alexander Zemlianichenko / Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin otkrio je da je vozio taksi kako bi spojio kraj s krajem nakon raspada SSSR-a.

Njegove riječi, koje je prenijela državna novinska agencija RIA Novosti u nedjelju, iz filma su televizijskog Kanala jedan, nazvanog "Rusija. Nedavna povijest".

Putin je otkrio da je povremeno radio kao taksist kako bi povećao svoja primanja.

"Ponekad sam morao zaraditi dodatni novac", rekao je Putin.

"Mislim, dodatno zaradite autom, kao privatni vozač. Neugodno je govoriti o tome, da budem iskren, ali, nažalost, tako je bilo."

Kraj SSSR-a donio je sa sobom razdoblje intenzivne ekonomske nestabilnosti koja je mnoge gurnula u siromaštvo, dok je nova neovisna Rusija prelazila iz komunizma u kapitalizam.

Putin, bivši agent sovjetskih sigurnosnih službi KGB-a, koji je žalio za raspadom SSSR-a, rekao je da taj raspad prije tri desetljeća ostaje "tragedija" za "većinu građana".

"Uostalom, što je raspad Sovjetskog Saveza? To je kolaps povijesne Rusije pod imenom Sovjetski Savez", rekao je ruski čelnik.

Odani sluga Sovjetskog Saveza, Putin je bio užasnut kada se on raspao i jednom je nazvao kolaps "najvećom geopolitičkom katastrofom 20. stoljeća".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!