Raab o štrajku: Ne smijemo im dopustiti da pobijede

10:18 / 22.06.2022.

Autor: M.M./HRT/Hina

Više od 40 tisuća zaposlenika željeznica napustilo je svoja radna mjesta

Više od 40 tisuća zaposlenika željeznica napustilo je svoja radna mjesta

Foto: Henry Nicholls / Reuters

Zamjenik britanskog premijera Dominic Raab u srijedu je rekao da vlada ne smije dopustiti militantnim sindikatima da pobijede u štrajku željezničara, upozorivši da bi ispunjavanje njihovih zahtjeva moglo dovesti do spirale inflacije.

Više od 40 tisuća zaposlenika željeznica napustilo je radna mjesta u utorak, prvog dana najvećeg željezničkog štrajka u Velikoj Britaniji u 30 godina i tako izazvalo prometni kaos.

- Bojim se da ne možemo dopustiti sindikatima da, na ovaj vrlo militantan način koji su odabrali, pobijede u ovom sporu jer će to naštetiti najsiromašnijima u našem društvu, rekao je Raab za Sky News.

Zbog štrajka najviše pate oni s najnižim primanjima, a tako će biti i ako upadnemo u tu spiralu inflacije prema kojoj vode zahtjevi sindikata.

Rast cijena hrane prošli je mjesec doveo do najveće inflacije u 40 godina, od 9,1 posto, najviše među zemljama članicama G7. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!