15:17 / 15.10.2018.

Autor: S.M./Hina

Racija u njemačkom Opelu zbog dizelskih motora

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Opel u punoj mjeri surađuje s policijom i državnim odvjetništvom, priopćeno je iz uprave tvrtke. U priopćenju se navodi da vozila Opela ispunjavaju propise vezane uz emisije ispušnih plinova.
Policija i državno odvjetništvo provode pretres u tvornici automobila Opel. Istraga je povezana sa sumnjama u manipulaciju u vezi s ispušnim plinovima dizelskih motora.

Opel surađuje s policijom i državnim odvjetništvom, priopćeno je iz uprave tvrtke. U priopćenju se navodi da vozila Opela ispunjavaju propise vezane uz emisije ispušnih plinova.

Dnevnik Bild javlja kako su na oko 100.000 automobila marke Opel s dizelskim motorima manipulirani rezultati ispitivanja ispušnih plinova.

Opel se dosad, za razliku od ostalih njemačkih proizvođača automobila poput Volkswagena, nije zatekao u središtu istrage u vezi s manipulacijom dizelskih motora.

Njemačko ministarstvo prometa je, međutim, još u lipnju priopćilo kako i kod Opela postoji osnovana sumnja u manipulacije vezano za motor na dizelski pogon.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!