Ravnatelj poljske policije izazvao je eksploziju ukrajinskog dara

17.12.2022.

17:43

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Maridav / Shutterstock

Ravnatelj poljske policije slučajno je izazvao eksploziju poklona koji je primio iz Ukrajine, rekao je u subotu, par dana nakon eksplozije.

Jaroslaw Szymczyk, glavni ravnatelj policije, rekao je za radio stanicu RMF.FM da je primio niz poklona iz Ukrajine, uključujući i korištene bacače granata.

- Kad sam pokušao pomaknuti korišteni bacač granata, poklon od Ukrajinaca, došlo je do eksplozije. Eksplozija se dogodila kad je stavio jedan od bacača uspravno na pod. Eksplozija je bila moćna - snaga učinka penetrirala je u pod i oštetila strop, rekao je.

Szymczyk je doživio manje ozljede te je odvezen u bolnicu na pregled.

U izvješću je rečeno da takve korištene vojne suvenire ukrajinski dužnosnici često daju stranim posjetiteljima.

Izaslanstvo je bilo uvjereno da prijenos darova preko granice u Poljsku neće biti problem, jer nisu vrjedniji od starog željeza.

Poljsko ministarstvo unutarnjih poslova reklo je da je do eksplozije došlo u srijedu u sjedištu policije u Varšavi.

Priopćenje ministarstva samo je spomenulo da je došlo do eksplozije poklona koji je Szymczyk primio tijekom poslovnog puta u Ukrajinu 11. i 12. prosinca, kad se sastao s čelnicima ukrajinske policije i snaga civilne obrane.

Dar koji je eksplodirao Poljaci su primili od čelnika ukrajinskih vlasti, reklo je ministarstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!