15:41 / 29.01.2020.

Autor: M.Š./Hina

Razvija se cjepivo za koronavirus!

Foto: cnsphoto via REUTERS

Foto: cnsphoto via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Broj smrti izazvanih koronavirusom u Kini narastao je na 132, a potvrđeno je da je gotovo 6000 osoba zaraženo.
Rusija i Kina zajedno rade na razvoju cjepiva protiv koronavirusa i službeni Peking predao je genom virusa Moskvi, objavio je u srijedu ruski konzulat u Kini. 

Broj smrti izazvanih koronavirusom u Kini narastao je na 132, a kod gotovo 6000 osoba zaraza je potvrđena.

- Ruski i kineski stručnjaci počeli su razvijati cjepivo, objavio je ruski konzulat u pokrajini Guangzhou.

Iz objavljenog priopćenja nije jasno rade li ruski i kineski znanstvenici zajedno ili odvojeno, piše agencija Reuters te dodaje da konzulat nije bio dostupan za komentar.

Rusija do sada nije potvrdila nijedan slučaj zaraze tim virusom, ali je u utorak počela pregledavati sve ruske turiste koji se vraćaju iz Kine, objavio je u srijedu nacionalni zdravstveni centar.

- Kina je predala genom virusa Rusiji, što je omogućilo našim znanstvenicima da počnu raditi na razvoju suberbrzog testa koji može identificirati virus u ljudskom tijelu u roku od dva sata, objavio je konzulat.

Rusija s Kinom dogovara evakuaciju svojih državljana iz grada Wuhana i pokrajine Hubei, epicentra epidemije izazvane koronavirusom, objavio je konzulat.

Premijer Mihail Mišustin naredio je nadležnoj ruskoj nadzornoj agenciji da izradi i u srijedu vladi predstavi plan strategije za sprečavanje širenja koronavirusa. 

Ruske vlasti zatvorile su granične prijelaze prema Kini na ruskom Dalekom istoku do 7. veljače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!