Reakcije na odluku SAD-a o sankcijama Miloradu Dodiku

19:29 / 06.01.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Milorad Dodik

Milorad Dodik

Foto: Dnevnik / HRT

Brojne reakcije izazvala je odluka Sjedinjenih Država da uvedu sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i s njim povezanim tvrtkama i pojedincima. Nagađa se da će taj popis u idućim danima biti sve veći.


- Što se tiče Amerikanaca, meni je ostalo samo da očekujem još da me ubiju. Negdje da me smaknu. Pa evo, želim da javnosti kažem, ako se to desi da su to uradili Amerikanci uz asistenciju Britanaca. Jer ne vidim ni jednog drugog subjekta koji bi to uradio i imao motiva da to učini. Mi ćemo otići na Narodnu skupštinu narednih dana i donijet ćemo zakon o visokom sudskom tužilačkom savjetu i nastavit ćemo da provodimo politike koje smo sami uspostavili i dogovorili. One su u skladu s Ustavom BiH i Daytonskim sporazumom, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

- Ono što je učinila vlada Sjedinjenih Američkih Država upozorenje je onima koji su moguća prijetnja stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Bosne i Hercegovine, zbog osobnih ili političkih ciljeva, naglasio je Eric Nelson, veleposlanik SAD-a u BiH.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!