07:20 / 04.06.2020.

Autor: M.M./Hina

Rekordan dnevni broj umrlih od koronavirusa u Brazilu i Meksiku

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Brazil i Meksiko zabilježili su u srijedu rekordan broj smrtnih slučajeva od posljedica bolesti COVID-19.
Brazil i Meksiko zabilježili su u srijedu rekordan broj smrtnih slučajeva od posljedica bolesti COVID-19, kojih je u najvećoj zemlji Južne Amerike bilo 1349, a u srednjoameričkoj državi samo malo manjih 1092.

-
Znanstvenici: Do kraja godine određeni oblik cjepiva za koronavirus  

Prema podacima brazilskog Ministarstva zdravstva drugi dan zaredom zabilježen je rekordan broj umrlih osoba kojih sada ukupno ima 32.548. U srijedu su zabilježena 28.633 nova slučaja zaraze pa je u Brazilu broj osoba kod kojih je ustanovljeno da su inficirane koronavirusom narastao na 584.016.

S novih 1092 smrtna slučaja u Meksiku, što je dvostruko više od prijašnjeg najvećeg dnevnog broja umrlih, broj preminulih od posljedica bolesti Covid-19 u toj je zemlji narastao je na 11.729.

Meksičko Ministarstvo zdravstva zabilježilo je i novi rekordni dnevni prirast zaraženih osoba sa 3912 novih slučajeva. Time je broj zaraženih koronavirusom postao šesteroznamenkast i došao do 101.238, čime je Meksiko uz Brazil postao najveće žarište pandemije na američkom kontinentu.

Meksički pomoćnik ministra zdravstva Hugo Lopez-Gatell rekordne brojeve zabilježene u srijedu pripisuje boljem idendificiranju uzroka smrti kod pacijenata.

Novi podaci o broju umrlih i zaraženih spriječit će ukidanje karantene za što se Meksiko pripremao, ali zemlja je trenutačno u ranijoj fazi pandemijske krivulje od susjednih Sjedinjenih Američkih Država iz kojih dolazi pritisak na vladu predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora za otvaranjem granica i trgovine kako bi se reaktivirali opskrbni lanci u kojima se obrću milijarde američkih dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!