Rekordne gužve na većini graničnih prijelaza na području Hercegovine prema RH

14.08.2023.

14:40

Autor: T.V./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Rekordne gužve i višesatna zadržavanja zabilježena su u ponedjeljak na većini graničnih prijelaza u Hercegovini koja vode prema Jadranskoj obali, izvješćuju u ponedjeljak Auto moto savez sa sjedištem u Mostaru i lokalni mediji.

Stotine vozile stoje u koloni na prijelaz granice u Doljanima prema Metkoviću, te u Crvenome grmu i Orahu na području Ljubuškog.

Gužve su velike i na graničnome prijelazu Bijača koji se spaja s hrvatskom Dalmatinom.

I na graničnim prijelazima Vinjanima Donjim i Gornjim prema Imotskom, odnosno u Prisici i Kamenskome na području Livna odnosno Tomislavgrada su velike kolone vozila.

Čitatelji portala Bljesak iz Mostara izvješćuju da se na prijelaz granice prema Metkoviću čeka dulje od dva sata, a na području Bijače najmanje sat i pol.

Čak i alternativni granični prijelazi koji se u ljetnim mjesecima na području Hercegovine prekategoriziraju za međunarodni promet u ponedjeljak bilježe znatno povećanje prometa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!