07:19 / 30.06.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Rekordne vrućine u Kanadi odnijele živote

U Lyttonu u Britanskoj Kolumbiji u nedjelju je izmjereno 46,6 stupnjeva čime je srušen kanadski rekord

U Lyttonu u Britanskoj Kolumbiji u nedjelju je izmjereno 46,6 stupnjeva čime je srušen kanadski rekord

Foto: Ilustracija/Grgo Jelavic / Pixsell

 Više smrtnih slučajeva u zapadnoj Kanadi povezuje se s rekordnim vrućinama, objavila je policija.

Vlastima je u 24 sata prijavljeno više od 25 iznenadnih smrtnih slučajeva, objavila je Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP).

Ekstremne vrućine smatraju se glavnim uzrokom u većini smrtnih slučajeva, a među njima je najviše onih starije životne dobi, dodala je policija.

- Nužno je da se međusobno provjeravamo tijekom ovih ekstremnih vrućina, rekao je Mike Kalanj, glasnogovornik policije na području Vancouvera.

U Lyttonu u Britanskoj Kolumbiji u ponedjeljak je izmjereno rekordnih 47,9 Celzijevih stupnjeva, objavila je lokalna meteorološka služba na Twitteru. U Lyttonu je već u nedjelju izmjereno 46,6 Celzijevih stupnjeva čime je srušen kanadski rekord od 45 Celzijevih stupnjeva u Midaleu u Saskatchewanu 1937. godine.

U brojnim područjima u Sjevernoj Americi, uključujući saveznu državu Oregon na zapadu Sjedinjenih Država, zabilježene su rekordne lokalne temperature iznad 40 Celzijevih stupnjeva za vrijeme nedavnog toplinskog vala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!