12:26 / 04.04.2021.

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Reper DMX u teškom stanju zavšio u bolnici

Earl Simmons (DMX)

Earl Simmons (DMX)

Foto: Brendan McDermid / REUTERS

Američki reper DMX maknut je s aparata za održavanje na životu nakon srčanog udara, objavio je njegov odvjetnik, dodavši kako ne zna je li bila riječ o predoziranju te kako je još uvijek zabrinut za njegovo stanje.

Murray Richman je za američke medije rekao da je i dalje zabrinut za život 50-godišnje hip-hop zvijezde pravog imena Earl Simmons.

- DMX je trenutno u bolnici, tamo je zbog srčanog udara - kazao je Richman za njujorški medij PIX11 News.

- Skinut je s aparata za održavanje života i diše samostalno. No zabrinuti smo. Bilo bi neiskreno od mene da sad sugeriram da u ovom trenutku nisam zabrinut - naglasio je, dodavši kako ne zna jesu li točni medijski napisi da je riječ o predoziranju.

DMX od djetinjstva pati od astme, a ranije je bio hospitaliziran zbog drugih zdravstvenih problema, kao i zbog ovisnosti o cracku. U veljači 2016. hospitaliziran je nakon što je pao u nesvijest na parkiralištu hotela, za što je kasnije rekao da je bilo zbog astme.

Odrastao u New Yorku, DMX je 1992. potpisao ugovor s diskografskom kućom Columbia Records te je surađivao sa slavnim reperima poput Jay-Za, Ja Rulea i LL Cool J-a. Glumio je i u filmovima poput Romeo mora umrijeti i Od kolijevke pa do groba. Njegovi najveći hitovi pjesme su poput Party Up (Up In Here) ili X Gon' Give It to Ya.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!