Rusi poslali upozorenje članicama NATO saveza

29.03.2022.

13:03

Autor: I.Z./HRT

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu

Foto: - / Shutterstock

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izjavio je da će "vojna operacija Ukrajini" trajati dok se ne ispune ciljevi.

- Ruske oružane snage nastavit će specijalnu vojnu operaciju dok se ne ostvare postavljeni ciljevi, rekao je danas Šojgu.

Poručio je da će Rusija odgovoriti ako članice NATO-saveza nastave sa svojim planovima da opskrbljuju Ukrajinu borbenim zrakoplovima i sustavima protuzračne obrane, piše Interfax.

- Pratimo izjave čelnika određenih zemalja NATO-a o njihovoj namjeri da Ukrajini isporuče avione i sustave protuzračne obrane. U slučaju njihove provedbe, odgovorit ćemo na odgovarajući način, rekao je Šojgu.

Ruski ministar je naglasio da ruski vojnici tijekom operacije aktivno pomažu stanovništvu Narodnih Republika Donjeck (DPR) i Lugansk (LPR) da normalno žive.

- Aktivno pružamo humanitarnu pomoć i stanovništvu Ukrajine. Već smo proveli 684 humanitarne akcije. Dostavljeno je 6.079 tona tereta u 210 naselja, rekao je Šojgu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!