19:22 / 21.01.2020.

Autor: S.M./HRT/Hina

Rusija dobila novu vladu

Foto: Aleksey Nikolskyi/REUTERS

Foto: Aleksey Nikolskyi/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Predsjednik Vladimir Putin odobrio je novu rusku vladu u kojoj su ostali mnogi ministri iz bivšeg sastava, a novi je ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik vlade.
Predsjednik Vladimir Putin odobrio je novu rusku vladu u kojoj su ostali mnogi ministri iz bivšeg sastava, a novi je ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik vlade.


Ruska vladajuća stranka podržala Putinov izbor za novog premijera
Priprema li Putin za sebe novu poziciju? 

Nova vlada je sastavljena manje od tjedan dana nakon što je Putin predložio veliku reformu političkog sustava, koja je potaknula na ostavku premijera Dmitrija Medvedeva i njegovu cijelu vladu. Putin je izabrao Mihaila Mišustina, 53-godišnjeg ravnatelja porezne uprave bez političkog iskustva, za svog novog premijera.

Andrej Belousov je novi potpredsjednik vlade i na toj dužnosti naslijedit će Antona Siluanova, koji je imao tu ulogu od svibnja 2018. Putin je odobrio i imenovanje Maksima Rešetnikova, bivšeg regionalnog guvernera, na dužnost ministra gospodarstva koju je u bivšoj vladi dosad imao Maksim Oreškin. Ruski ministar financija Anton Siluanov, ministar energetike Aleksander Novak, ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev, ministar obrane Sergej Šojgu i ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ostaju na svojim dužnostima, priopćio je Kremlj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!