11:52 / 02.11.2021.

Autor: T.V./Hina/HRT

Rusija i Rumunjska imaju rekordan broj umrlih od COVID-a

Oboljeli od koronavirusa

Oboljeli od koronavirusa

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

Rusija i Rumunjska zabilježile su danas najveći broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom od početka epidemije, a Češka ima najviše zaraženih u jednom danu od ožujka, objavile su agencije.

Rusija je danas zabilježila 1178 smrtnih slučajeva povezanih s COVID-om. Vlasti su zbog pogoršanja epidemiološke situacije uvele djelomična zatvaranja diljem zemlje.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 39.008 slučajeva zaraze u Rusiji, a 5736 otpada na Moskvu.

Rumunjska je također danas zabilježila rekordan broj umrlih od COVID-a. Ponegdje u Rumunjskoj, u kojoj je nakon Bugarske najmanje ljudi cijepljeno u EU-u, nedostaje kreveta na odjelima za intenzivnu njegu.

Zabilježeno je 11.000 novih slučajeva u posljednja 24 sata, što je smanjenje u odnosu na vrhunac iz listopada, dok je 591 osoba umrla.

Od početka pandemije 48.664 osobe su umrle s COVID-om u Rumunjskoj, zemlji od malo manje od 20 milijuna stanovnika, koja je cijepila 37 posto odraslog stanovništva.

Posljednjih tjedana raste broj cijepljenih, ali je skepticizam izražen zbog nepovjerenja u državne institucije, ocjenjuje Reuters.

U Češkoj je potvrđen 7591 novi slučaj zaraze, što je najviše od kraja ožujka, objavio je danas Češki radio.

Prije sedam dana zabilježeno je 4277 novih slučajeva.

U zemlji s 10,7 milijuna stanovnika hospitalizirano je 1813 osoba zbog COVID-a, a 284 su na odjelima za intenzivnu njegu. Potpuno je cijepljeno 6,09 milijuna Čeha.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!