07:37 / 06.02.2018.

Autor: HRT

Rusija i SAD sukobili se u UN-u zbog kemijskog oružja u Siriji

-

-

Foto: - / -

Oštar sukob izazvao je američki tekst u UN-u u kojemu se osuđuju navodni kemijski napadi sirijskog režima, koji je Moskva htjela dopuniti, ali Washington na to nije pristao.
Rusija i SAD sukobili se u UN-u zbog kemijskog oružja u Siriji. Oštar sukob izazvao je američki tekst u kojemu se osuđuju navodni kemijski napadi sirijskog režima, koji je Moskva htjela dopuniti, ali Washington na to nije pristao. U tim su napadima ozlijeđeni deseci ljudi, među njima i djeca.

Postoje očiti dokazi o uporabi klora u napadima u predgrađu Damaska, istaknula je američka veleposlanica u UN-u Nikki Haley. Njezin ruski kolega Vasilij Nebenzia nazvao je to propagandnom kampanjom kojom se sirijsku vladu optužuje za napade za koje se ne zna tko ih je počinio.

Postoje izvještaji o još jednom napadu kemijskim oružjem. Riječ je o upotrebi klora, a velik broj žrtava javlja se u bolnice. Moju zemlju, ali i svijet užasnula je činjenica da režim sirijskog predsjednika Bashara al Assada upotrebljava kemijsko oružje protiv vlastitog naroda, rekla je Haley.

Ovaj sastanak SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo žele iskoristiti za klevetu Ruske Federacije. Ovo nije prvi put da se napada Rusija, još jednom se pokušava izazvati sumnju u ulogu Rusije u Siriji, suprotstavio se Haley ruski veleposlanik Nebenzia.
Ruski pilot se ubio - bombarderima naredba da lete više

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!