16:50 / 20.04.2018.

Autor: D.P./Hina

Rusija kaže da je Trump pozvao Putina u posjet SAD-u

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Agencija citira šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova koji kaže da je Trump to nekoliko puta spomenuo u telefonskom razgovoru prošloga mjeseca
Američki predsjednik Donald Trump pozvao je u telefonskom razgovoru ruskog kolegu Vladimira Putina u posjet SAD-u, rekavši da bi mu bilo drago vidjeti ga u Bijeloj kući, objavila je ruska agencija RIA Novosti pozivajući se na ministarstvo vanjskih poslova.

Agencija citira šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova koji kaže da je Trump to nekoliko puta spomenuo u telefonskom razgovoru prošloga mjeseca i da Moskva sada očekuje da formalizira poziv. Putinov posjet SAD-u mogao bi razljutiti Trumpove političke protivnike koji optužuju Rusiju za neprijateljstvo prema zapadnim zemljama, uključujući SAD.

"Podsjetio bih vas da je Donald Trump nakon tog telefonskog razgovora, na Tweeteru i uživo, rekao kako je nužno riješiti otvorena pitanja s Rusijom, da želi dobre odnose s Rusijom, da je to bolje nego biti u lošim odnosima i da samo budale mogu misliti drugačije", rekao je Lavrov. "To smo i mi čuli", dodao je. Trump i Putin telefonski su razgovarali 20. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!