11:35 / 25.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Rusija optužila pobunjenike za napad klorinom na Alep

Foto: Arhiva

Foto: Arhiva

Foto: - / -

Rusija je optužila sirijske pobunjenike da su na Alep ispalili granate s klorinom kojim je otrovano 46 ljudi, među kojima je osmero djece.
Rusija je optužila sirijske pobunjenike da su na Alep ispalili granate s klorinom kojim je otrovano 46 ljudi, među kojima je osmero djece. 

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je kemijski napad izveden iz sigurnosne zone Idliba pod kontrolom militanata Fronte Nusre.

Moskva planira o tom incidentu razgovarati s Turskom s obzirom na to da je Ankara jamac toga da će naoružana oporba u Idlibu poštovati primirje.

"Prema našim prvim informacijama, koje potvrđuju simptome žrtava, granate kojima su bombardirane stambene četvrti Alepa ispunjene su klorinom", rekao je ruski vojni zapovjednik Igor Konašenko.

Sirijski pobunjenici te optužbe odbacuju. Nadži Mustafa, glasnogovornik Nacionalne fronte za oslobođenje, saveznika sirijskih pobunjeničkih skupina, rekao je da se radi o lažima čija je svrha prikriti zločine sirijske vlade protiv vlastitog naroda.

Zapovjednik pobunjenika Abdel-Salam Abdel-Razak također je tvrdnje odbacio kao laži kazavši da u tome najviše gube civili.

Sirijska novinska agencija (SANA) navodi liječničke izvore koji su utvrdili da 50 civila ima dišne tegobe te da su među njima žene i djeca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!