13:36 / 26.05.2020.

Autor: T.V./Hina

Rusija prijavila najveću dnevnu smrtnost od koronavirusa

Moskva (Foto: Artur Janas from Pixabay)

Moskva (Foto: Artur Janas from Pixabay)

Foto: - / -

Rusija je u utorak prijavila 174 smrti od koronavirusa u posljednja 24 sata, što je najveći broj umrlih od virusa u jednom danu.
Rusija je u utorak prijavila 174 smrti od koronavirusa u posljednja 24 sata, što je najveći broj umrlih od virusa u jednom danu. Rusija je prijavila više od 360 tisuća slučajeva virusa na svome teritoriju, s oko 3800 smrtnih slučajeva direktno povezanih sa zarazom, što je stopa smrtnosti nešto iznad jedan posto, objavila je savezna služba za praćenje zaraze.

Ruski službenici primijetili su stopu opadanja broja zaraženih u posljednjim tjednima, s regijama u zemlji koje se pripremaju ukinuti mjere karantene koje su devastirale ekonomiju.

U isto vrijeme kad je savezna služba za praćenje prijavila najviše smrti u jednom danu, također je prijavila i najveći broj oporavaka.

- Rusija je prijavila 12.331 novih oporavaka od koronavirusa, što je zasad najveći dnevni broj, rekla je ruska državna novinska agencija TASS, citirajući službu za nadzor.

Zemlja ima treći najveći broj oboljelih od koronavirusa iza SAD-a i Brazila, prema podacima sveučilišta Johns Hopkins.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!