Broj poginulih u požaru u domu za starije i nemoćne u Rusiji narastao na 22

24.12.2022.

Zadnja izmjena 13:03

Autor: T.D./HRT/Hina

Požar u Rusiji

Požar u Rusiji

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Broj poginulih u požaru koji je buknuo u petak navečer u domu za starije i nemoćne u ruskom Sibiru narastao je na 22 osobe, rekli su istražitelji.

Vatra je uništila drugi kat zgrade, koja nije službeno registrirana kao dom za starije i nemoćne, no ugašena je do ranojutarnjih sati kada su spasioci završili s češljanjem ruševina u gradu Kemerovo, objavili su državni mediji i hitne službe.

Mnogi domovi za starije i nemoćne u Rusiji djeluju bez službene dozvole, rekli su dužnosnici, što znači da se smatraju privatnim vlasništvom i ne podliježu inspekcijama.

Novinska agencija RIA je, navodeći gradske vlasti, rekla da bi kršenje pravila o protupožarnoj sigurnosti moglo biti uzrok katastrofe koja je u petak navečer zadesila grad, 3600 kilometara istočno od Moskve.

Jedan od najsmrtonosnijih nedavnih požara u Rusiji izbio je također u Kemerovu kada je vatra zahvatila gornje katove trgovačkog centra "Zimska višnja" 2018. i odnijela 64 života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!