15:20 / 18.10.2021.

Autor: HRT/Hina/J.L.

Rusija zatvara misiju NATO-a u Moskvi

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Rusija je naredila zatvaranje misije u NATO-u u Moskvi, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenosi Russia Today na Twitteru.

Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da će članovima vojne misije NATO-a u Moskvi od 1. studenoga biti uskraćene akreditacije.

- Ako članice NATO-a budu imale nekog hitnog posla, mogu kontaktirati naše veleposlanstvo u Belgiji, rekao je Lavrov, prenosi TASS.

NATO je 6. listopada protjerao osam članova ruske misije zbog navodne špijunaže, što je posljednji u nizu sporova koji pridonose najvećem pogoršanju odnosa istoka i zapada od prestanka hladnog rata.

- NATO-ova politika prema Rusiji ostaje dosljedna. Pojačali smo odvraćanje i obranu u odgovoru na ruske agresivne poteze, ali istovremeno ostajemo otvoreni za smisleni dijalog, rekao je tada dužnosnik Saveza objašnjavajući odluku o protjerivanju.

Kremlj je odgovorio da je NATO tim potezom potkopao napore za normalizaciju odnosa.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!