Ruska strana potvrdila upade partizana, više od 70 ubijenih

24.05.2023.

06:56

Autor: HRT/D.M./Hina

Rusija potvrdila napade na Belgorod

Rusija potvrdila napade na Belgorod

Foto: Rusko ministarstvo obrane / Reuters

Rusi su potvrdili da su suočeni s mnogim diverzantskim upadima iz Ukrajine na ruski teritorij, u pograničnoj Belgorodskoj regiji. Iza tih napada stoje takozvani ruski partizani, dvije skupine koje se protive Putinovu režimu. Rusko ministarstvo obrane tvrdi da je porazilo napadače, pri čemu ih je više od 70 ubijeno.

Jučer su ruski partizani prešli granicu iz Ukrajine i napali pograničnu regiju Belgorod. Kijev poriče bilo kakvu umiješanost, a Kremlj napad militanata iz Ukrajine koristi kao opravdanje da svoju "operaciju" provede do kraja.

Odgovornost za napad je na Telegramovu kanalu preuzela skupina "Legija ruske slobode" u kojoj su borci koji se bore na ukrajinskoj strani, a već je ranije tvrdila da stoji iza napada na istom području. U operaciji je sudjelovala još jedna slična skupina pod nazivom "Ruski dragovoljački korpus".

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!