18:41 / 03.04.2022.

Autor: HRT/Hina

Rusko ministarstvo obrane: Snimke u Buči predstava kijevskog režima

Moskva

Moskva

Foto: arhiva / Pixabay

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u nedjelju da njegove snage nisu pobile civile u Buči, gradu blizu Kijeva, koji su ukrajinske snage oslobodile ovih dana.

- Dok je taj grad bio pod kontrolom ruskih oružanih snaga nijedan njegov stanovnik nije bio izložen nasilju, navodi ministarstvo u priopćenju. Dodaje da je ruska vojska civilima na tom području raspodijelila 452 tone humanitarne pomoći.

Ministarstvo je dodalo da su svi stanovnici mogli slobodno otići iz tog mjesta na sjever, dok su južna predgrađa grada bila na meti danonoćne paljbe ukrajinskih postrojbi. U priopćenju se usto tvrdi da su snimke tijela na ulicama grada još jedna predstava kijevskog režima za zapadna glasila.

Navodi se i da su se sve ruske vojne postrojbe povukle iz Buče 30. ožujka, dan nakon što je Rusija najavila da će znatno smanjiti djelovanje na sjeveru Ukrajine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!