12:02 / 26.10.2018.

Autor: I.M./Hina

Ryanair opovrgava da je nepropisno zapošljavao u Njemačkoj

-

-

Foto: - / -

Oko sedamsto Ryanairovih stjuardesa i stjuarda u Njemačkoj potpisalo je ugovore o radu na određeno vrijeme s dvije kompanije sa sjedištem u Irskoj, što je protivno njemačkim zakonima.
Irski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair odbacio je tvrdnje da je u Njemačkoj nepropisno zaposlio stotine radnika na određeno vrijeme, naglašavajući da posluje u skladu sa zakonima Europske unije.

Oko sedamsto Ryanairovih stjuardesa i stjuarda u Njemačkoj potpisalo je ugovore o radu na određeno vrijeme s dvije kompanije sa sjedištem u Irskoj, što je protivno njemačkim zakonima, upozorio je parlamentarni zastupnik Pascal Meiser.

Ryanairov direktor odjela za odnose s javnošću Robin Kiely odbacio je jučer tu tvrdnju, proglasivši je neistinitom. Ryanair i njegovi partneri u potpunosti poštuju zakone Europske unije, naglasio je Kiely.

Radnici su sklopili ugovore s tvrtkama Crewling Ireland i Workforce International Contractors, čije je sjedište u Dublinu. Meiser, inače član stranke Die Linke (Ljevica), tvrdi da kompanije nemaju potrebne dozvole za zapošljavanje radnika na određeno vrijeme.

Ryanair se u posljednje vrijeme u više europskih zemalja suočio s pritužbama vezano za zakone o radu. Sindikati traže da se na Ryanairovo poslovanje primjenjuju zakoni njihove matične zemlje a ne irski zakoni, napominje dpa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!