15:05 / 22.04.2018.

Autor: D.M./Hina

SAD: Goli napadač ubio četiri osobe u restoranu i pobjegao

Foto: Twitter, @abc13houston

Foto: Twitter, @abc13houston

Foto: - / -

Jedan gost suprotstavio se napadaču i oduzeo mu oružje. Napadač je bio gol i pobjegao je. Riječ je o bijelcu kratke kose", navela je policija.
Goli napadač ubio je četiri i ranio nekoliko osoba u restoranu u predgrađu Nashvillea, u američkoj saveznoj državi Tennessee, javila je policija. Pucnjava je počela rano ujutro u slastičarnici u Antiochu, jugoistočno od Nashvillea. "Jedan gost suprotstavio se napadaču i oduzeo mu oružje. Napadač je bio gol i pobjegao je. Riječ je o bijelcu kratke kose", navela je policija.

Nedugo zatim objavila je da traži 29-godišnjaka Travisa Reinkinga iz grada Mortonna u Illinoisu, oko 725 km sjevernije od mjesta napada. Osumnjičeni je stigao u automobilu s registarskom tablicom na kojoj piše Reinking. U bijegu je odbacio kaput. Prema lokalnim medijima, napadač je imao strojnicu AR-15 koja se često rabi u masovnim napadima u Sjedinjenim Državama. Policija traga za napadačem i zasad je nejasno je li naoružan nekim drugim oružjem. Lokalni mediji prenose da bi još jedan incident u blizini mogao biti povezan s napadom u restoranu. U policiji upozoravaju građane da budu na oprezu jer se napadač smatra naoružanim i veoma opasnim.Česti masakri pokrenuli su pokret kojim se traži stroža kontrola vatrenog oružja u zemlji u kojoj nasilje izazvano vatrenim oružjem odnosi prosječno 96 života dnevno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!