23:53 / 01.12.2020.

Autor: HRT/S.M./Hina

SAD: Ministarstvo pravosuđa nema dokaze o ozbiljnoj izbornoj prijevari

Foto: Elijah Nouvelage/REUTERS

Foto: Elijah Nouvelage/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Američko ministarstvo pravosuđa nije pronašlo nikakve dokaze o ozbiljnoj prevari na predsjedničkim izborima, unatoč takvim tvrdnjama dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa, rekao je za AP državni odvjetnik William Barr.
Američko ministarstvo pravosuđa nije pronašlo nikakve dokaze o ozbiljnoj prevari na predsjedničkim izborima, unatoč takvim tvrdnjama dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa, rekao je za AP državni odvjetnik William Barr.

➡️ Trumpov tabor izgubio još jednom na sudu u Pennsylvaniji 
➡️ Bidenu 306 elektora, Trumpu 232

- Do sada, nismo uočili prevaru u razmjerima da bi utjecala na drugačiji ishod izbora, prenosi Reuters Barrovu izjavu za AP. Barr je prošli mjesec rekao nadležnim tijelima da istraže vjerodostojnost optužbi o izbornoj prevari, ali ih je upozorio da izbjegavaju istrage  "izmišljenih ili nategnutih tvrdnji".

Demokratski izabrani predsjednik Joe Biden pobijedio je Trumpa na izborima 3. studenoga dobivši 306 elektora dok ih je Trump dobio 232. Za Bidena je glasalo 6,32 milijuna ljudi više nego za Trumpa.

Unatoč tomu, Trump je nastavio tvrditi da su izbori obilježeni raširenim prevarama, što su jedan za drugim odbacivali državni i savezni dužnosnici. Trump je nastavio sa serijom pravnih tužbi u više država, iako nijedna od njih nije rezultirala nikakvim smislenim dobitkom za predsjednika. Većinu tužbi suci su odbacili i izrazili sumnju o tvrdnjama da su rezultati nezakoniti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!