SAD namijenio 13,5 milijardi dolara kućanstvima za troškove grijanja

02.11.2022.

13:33

Autor: V.K./HRT/Hina

SAD:pomoć najsiromašnijima za grijanje

SAD:pomoć najsiromašnijima za grijanje

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena osigurat će 13,5 milijardi dolara za kućanstva s niskim prihodima kako bi im se pomoglo s troškovima grijanja ove zime, priopćila je u srijedu Bijela kuća.

Kao dio inicijative, američko ministarstvo zdravstva i socijalnih usluga osigurava 4,5 milijardi dolara za financiranje Programa energetske pomoći kućanstvima s niskim primanjima (LIHEAP), navodi se u priopćenju.

Novo financiranje pomoći će Amerikancima s troškovima grijanja, neplaćenim računima za režije i popravcima kućanskih aparata koji će pomoći da se smanje troškovi energije, priopćila je Bijela kuća.

- Ovi koraci pružit će dodatnu potporu obiteljima s niskim i srednjim prihodima i dopuniti porezne olakšice koje obitelji i vlasnici zgrada mogu koristiti prema Zakonu o smanjenju inflacije za ugradnju opreme za uštedu energije i nadogradnju zgrada, dodaje se.

Američko ministarstvo energetike zasebno će alocirati devet milijardi dolara iz Zakona o smanjenju inflacije kako se pomoglo do 1,6 milijuna kućanstava da nadograde svoje domove kako bi smanjili svoje račune za energiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!