07:28 / 20.04.2018.

Autor: M.M./Hina

SAD: Rusija i Sirija uništavanju dokaze o kemijskom oružju

-

-

Foto: - / -

SAD je objavio da imaju vjerodostojne informacije da Rusija i Sirija usporavaju ulazak inspektora Organizacije za zabranu kemijskog oružja kako bi uklonili dokaze.
Sjedinjene Američke Države objavile su da imaju vjerodostojne informacije da Rusija i Sirija zajedno rade na tome da uspore ulazak inspektora Organizacije za zabranu kemijskog oružja kako bi uklonili dokaze o korištenju kemijskoj oružja u Doumi.

Inspektori Organizacije za zabranu kemijskog oružja stigli su u Damask u subotu, 14. travnja, s ciljem da istraže je li se 7. travnja dogodio napad kemijskim oružjem u Doumi, gradu u blizini Damaska kojeg su držali pobunjenici. 

Zapadne zemlje su za napad kemijskim oružjem optužile vladajući režim Bašara al-Asada, te su subotu ujutro SAD, Britanija i Francuska izvršile zračne udare na postrojenja kemijskog oružja u Siriji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!