SAD: Šestero mrtvih u pucnjavi u Coloradu, među njima napadač

07:30 / 29.12.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

SAD: Šestero mrtvih u pucnjavi u Coloradu

SAD: Šestero mrtvih u pucnjavi u Coloradu

Foto: Hawk Hawkins / REUTERS

Naoružani napadač koji je djelovao sam ubio je petero i ranio dvoje ljudi, među njima policajca, u ponedjeljak u saveznoj državi Coloradu, u Sjedinjenim Državama, a zatim je i sam ubijen u obračunu s policijom, priopćila je američka policija.

Muškarac je od ponedjeljka poslijepodne pucao na nekoliko mjesta u Denveru i u obližnjem Lakewoodu, rekla je policija na tiskovnoj konferenciji održanoj kasno noću.


Napadač je prvo otvorio vatru u salonu za tetovažu u Denveru, ubivši dvije žene i ranivši muškarca, dodala je u utorak policija u tome gradu na novoj tiskovnoj konferenciji.


Zatim je otišao do kuće u Denveru, gdje je ustrijelio muškarca ispalivši u njega smrtonosni hitac.


Nakon toga se uputio u Lakewood, gdje je ubio još jednog muškarca u drugom salonu za tetovažu, navodi policija, nakon čega je ušao u hotel, gdje je ispalio više hitaca u ženu koja je radila na recepciji i koja je podlegla ranama.


Zahvaljujući informacijama prikupljenim u prvom napadu, policija u Lakewoodu je identificirala počinitelja koji je naumio nastaviti svoj krvavi pohod. Riječ je o 47-godišnjem Lyndonu Jamesu McLeodu.


- Tada je došlo do nove razmjene vatre s našim službenicima i napadač je ustrijeljen, rekao je u ponedjeljak navečer John Romero, glasnogovornik policije u Lakewoodu, dodajući da je počinitelj "proglašen mrtvim na mjestu događaja".


Policajka iz Lakewooda koja je pogođena u okršaju i koja je ustrijelila napadača bit će operirana, ali "dobro je", rekao je u utorak Romero.


- Po našim informacijama, čini se da je napadač ciljao određene osobe, rekla je policija u Denveru.


Načelnik denverske policije Paul Pazen rekao da istražitelji još nisu otkrili motiv napada.


- Na početku smo istrage, rekao je.


Pucnjave su pošast koja iza sebe ostavlja brojne žrtve u SAD-u, gdje je pravo na posjedovanje oružja zajamčeno Ustavom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!