09:14 / 18.03.2021.

Autor: A.M./Hina/HRT

SAD: U blizini rezidencije Kamale Harris uhićen naoružani Teksašanin

Foto: REUTERS/Gretchen Ertl

Foto: REUTERS/Gretchen Ertl

Foto: - / REUTERS

Američka tajna služba objavila je u srijedu da je u blizini službene rezidencije potpredsjednice Kamale Harris uhitila muškarca iz San Antonija, Teksas, zbog toga što je tamo zatečen s opasnim naoružanjem.

Tajna služba, koja je odgovorna za sigurnost američkog predsjednika Joea Bidena i potpredsjednice Harris, priopćila je da su Paula Murraya (31) priveli dužnosnici u civilu u blizini vladinog kompleksa zgrada u kojemu je rezidencija potpredsjednice i vojnopomorski opservatorij.

Odjel vašingtonske Metropolitan policije priopćio je da su ga dužnosnici uhitili i podigli optužnicu te da je do uhićenja došlo na temelju "obavještajnog spisa iz Teksasa", ne navodeći što je u njemu.

Reporter Fox Newsa iz Washingtona na Twitteru je objavio teksaški policijski izvještaj o uhićenome u kojemu stoji da pati od "paranoidnih deluzija" da ga vojska ili vlada žele ubiti te da je poslao poruku majci navodeći da je u Washingtonu i da se namjerava "pobrinuti za svoj problem".

Vašingtonska policija navela je da je Murray optužen za nošenje opasnog oružja, nošenje puške izvan posla, posjedovanje neregistriranog streljiva i velikog spremnika za streljivo.

Policija je navela da su puška i streljivo pronađeno u Murrayevom automobilu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!