07:20 / 07.05.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

SAD: učenica 6. razreda u pucnjavi ranila tri osobe

default error photo

Učenica šestog razreda ispalila je nekoliko hitaca jučer ujutro u svojoj školi u saveznoj državi Idahu, na zapadu Sjedinjenih Država i lakše ranila tri osobe, nakon čega joj je nastavnica oduzela oružje, objavile su tamošnje vlasti.

Učenicu koja pohađa školu u gradiću Rigbyju ubrzo je odvela policija koja nije otkrila njezin identitet ni dob. Učenici šestog razreda ondje su većinom jedanaestogodišnjaci ili dvanaestogodišnjaci.

- Jutros, oko 9 sati učenica šestog razreda uzela je oružje koje je imala u naprtnjači i ispalila više hitaca u školi, ranivši pritom tri osobe. Dvije su učenici, a jedna je prosvjetni djelatnik, rekao je šerif okruga Jefferson, Steve Anderson na konferenciji za novinare.

Istaknuo je da su ozljede lakše i da tri žrtve, koje su primljene u bolnicu, nisu u životnoj opasnosti.

- Tijekom pucnjave jedna je nastavnica razoružala učenicu i zadržala je do dolaska policije, dodao je šerif Anderson, koji nije mogao reći ništa o motivu njezina napada.

Pucnjava iz vatrenog oružja, pošast raširena u SAD-u, redovito potiče raspravu o nošenju oružja, bez konkretnog pomaka. Kupnja oružja porasla je u vrijeme pandemije, velikih proturasističkih skupova u proljeće 2020. i izbornih napetosti jesenas.

Lani je u pucnjavama u SAD-u ubijeno više od 43.000 ljudi, računajući i samoubojstva, navodi mrežna stranica Gun Violence Archive.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!