SAD uveo sankcije četvorici Rusa povezanih s financijskim konglomeratom Alfa Group

12.08.2023.

07:12

Autor: Hina/HRT/A.S.

SAD uveo sankcije četvorici Rusa

SAD uveo sankcije četvorici Rusa

Foto: Ilustracija / Shutterstock

SAD je uveo sankcije četvorici Rusa koji su povezani s financijskim i investicijskim konglomeratom Alfa Group te ruskim poslovnim udruženjima, u sklopu najnovijih mjera usmjerenih protiv moskovske financijske elite zbog rata u Ukrajini.

Američko ministarstvo financija priopćilo je da su na meti sankcija četiri osobe koje su bili u nadzornom odboru Alfe - Petr Olegičič Aven, Mikhail Maratovičh Fridman, German Borisovič Khan i Alexej Viktorovič Kuzmičev.

Također uvedene su sankcije Ruskoj udruzi poslodavaca te Ruskom savezu industrijalaca i poduzetnika, rečeno je.

- Bogate ruske elite trebale bi se osloboditi ideje da mogu poslovati kao i obično dok Kremlj ratuje protiv ukrajinskog naroda, stoji u izjavi zamjenika ministra financija Wally-ja Adeyema.

Komentirajući nove sankcije, ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov rekao je da su one dio neuspješne restriktivne politike i da Bijela kuća nije mogla uništiti naše gospodarstvo i potkopati tehnološki suverenitet. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!